Повинен ще й заплатити за тих, хто не платить: Кабмін оригінально вирішив проблему з боргами по комуналці

Влада запропонували списати майже 80 мільярдів гривень заюоргованість, яка продовжує рости, за житлово-комунальні послуги. При цьому уряд хоче частина боргів покрити споживачами, які не мають боргів і справно оплачують свої комунальні послуги.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт у сфері енергетики, голова Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус.

“Кабмін ще навесні 2017 року схвалив проект закону про погашення 30 мільярдів гривень боргів за електричну енергію, при цьому частина за рахунок державного бюджету, а частина – спеціальної надбавкою всім споживачам в тариф на електроенергію”, –

зазначив він.

Герус зазначає, що законопроект про списання боргів населення за житлово-комунальні послуги на суму 56 мільярда гривень також вже зареєстрований, таким чином, сумарно пропоноване списання становить близько 80 мільярдів гривень.

“мабуть, ми вже дійшли до точки неповернення, коли борги стають в принципі непогашеними і єдиний спосіб – це їх списати – закрити бюджетом”, – підкреслив він.

Експерт пояснив, що сумарно борги населення та підприємств за газ, електроенергію, опалення та воду досягають вже 100 мільярдів гривень, при цьому масштаби катастрофічною заборгованості тільки ростуть.

“Борги населення за електроенергію становлять лише близько 5 мільярдів гривень, а решта 28 мільярдів гривень – це борги підприємств, бюджетних установ”, – прокоментував Герус інформацію Національної комісії, що регулює тарифи у сфері енергетики і комунальних послуг, (НКРЭКУ) про загальної заборгованості за електроенергію в 33 мільярди гривень. Експерт пояснив це тим, що для підприємств сьогодні тарифи на електроенергію на 150% вище, ніж для населення. За версією уряду, той, хто сам справно платить, повинен ще й заплатити за тих, хто не платить”, – зазначив він.

Читайте також  Перший пішов: Українських пенсіонерів почали судити за отримання субсидії

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -