Йому відірвало обидві ноги… В Дніпрі рятують 27-річного хлопця, який дивом залишився живим

За останню добу в обласну лікарню ім. Мечникова привезли трьох тяжкопоранених хлопців, передає Корупція.Інфо

Швидкі до Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова під’їжджають із завидною регулярністю. Буквально на днях туди доставили чотирьох поранених бійців із зони АТО, а за останню добу ще трьох.

– Спочатку близько опівночі привезли двох найважчих, – розповів головлікар лікарні Мечникова Сергій Риженко. – Один 27-річний боєць з пораненням живота, туди потрапило шість осколків. На момент нашого візиту в лікарню, хлопця вже три години оперували. Великі проблеми у хлопця. Поранення грудей, плеча, стегон, осколком вибитий лікоть, пневмоторакс, забій серця. І найстрашніше – ампутація обох нижніх кінцівок. Вкрай важке поранення, боєць втратив багато крові, шок 3-го ступеня.

Першу допомогу хлопцю надали в Авдіївській ЦРЛ, а в Мечникова на момент нашого візиту лікарі вже три години буквально по частинах зшивали його кишечник і витягали осколки.

Не менш важкий стан і у 31-річного Михайла з Чернівецької області. У бійця осколкове проникаюче поранення черепа, розтрощення правої скроневої частки головного мозку, чужорідне тіло в третьому шлуночку мозку, проникаюче поранення черевної порожнини і десятки осколків по всьому тілу.

– При таких травмах, зазвичай, смерть настає миттєво. Чудо, що бійця довезли і він живий, – зазначив Сергій Риженко. – Але про прогнози говорити поки рано. Хлопця оперували всю ніч, він переніс поспіль три операції. І має бути ще кілька планових.

Життю третього пораненого, 39-річного Павла, кажуть лікарі, нічого не загрожує. Правда, бійця чекає операція.

– Ти щасливчик, – спілкуючись з бійцем в реанімації, сказав Риженко. – Лікарі всі осколки з голови, шиї та обличчя витягнуть, і можна до своїх на передову.

Читайте також  Молодий українець на смерть збив людину у Польщі та намагався втекти за кордон

Шукайте деталі в групі Facebook


За матеріалами: