Пенсійні рахунки можуть “заморозити”: хто зі стареньких ризикує опинитися без доступу до грошей

Пенсійні рахунки можуть “заморозити”: хто зі стареньких ризикує опинитися без доступу до грошей

У ПФУ пояснили, як відбувається процедура відновлення доступу до виплат

Українським пенсіонерам можуть “заморожувати” рахунки, на які нараховуються виплати. Хто ризикує залишитися без доступу до грошей, йдеться у матеріалі порталу “На пенсії”.

Пенсійний фонд активно моніторить одержувачів виплат і в окремих випадках може призупиняти нарахування грошей на рахунки та блокувати їх. Ідеться про ситуації, коли протягом 6 місяців на пенсійному рахунку немає жодного руху коштів.

Наприклад, пенсіонер через війну виїхав за кордон і отримує допомогу від країни, де перебуває. При цьому на карту приходить пенсія, яку він не знімає. Через 6 місяців Пенсійний фонд може зупинити нарахування виплат такій людині, а картку буде “заморожено”.

При цьому припинення виплат не означає, що українець втратив пенсію. Виплати у такому разі акумулюються на рахунках Пенсійного фонду, але не перераховуються на картку отримувача.

Відновити доступ до картки та виплат можна після проходження фізичної ідентифікації у сервісному центрі ПФУ або дистанційно – по відеозв’язку чи електронний кабінет Пенсійного фонду.

Читайте також  "Тотальна гроза вперіщить прямо сьогодні в Україні, шалена зміна погоди несе загрозу": експерти про небезпеку для українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело