Чи можуть блокувати рахунки чоловікам: що треба знати

Чи можуть блокувати рахунки чоловікам: що треба знати

Заступник голови Нацбанку розповіла, наскільки це можливо.

У світлі недавніх подій та напруженої обстановки, з якою стикається Україна, питання забезпечення безпеки як особистої, так і майнової стає ключовим для багатьох українських чоловіків.

Останнім часом з’явилися новини про можливі обмеження, які можуть очікувати ухилістів від мобілізації. Серед них – заборона на купівлю автомобілів, реєстрацію, використання банківських карток та інші обмеження, які підтримує законопроект про мобілізацію.

У Національному банку України заявили про неможливість фінансових обмежень для тих, хто ухиляється від мобілізації. Заступник голови НБУ, Катерина Рожкова, сказала, що це надто складна процедура.

“На сьогоднішній день будь-яка інформація, що є в банках і стосується кожної конкретної особи, може розкриватися тільки в окремих випадках. У більшості випадків – за рішенням суду, сказала заступник в ефірі телемарафону.

“Мають бути задіяні інші механізми. Я не військова, але я думаю, що ті бази даних, які мають наші військкоми, ті плани мобілізації – всього цього можна цивілізованим способом досягти”, — додала Рожкова.
На її думку, ефективність мобілізації може бути досягнута іншими способами.

Читайте також  “Вона жила нами”: історія пасажирки рейсу МАУ вразила Україну. Сльози неможливо стримати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело