Через вакцинацію можуть виникнути конфлікти між вчителями та батьками, – експерт

При посиленому каратіна змогут очно працювати тільки ті школи, де буде вакциновано більше 80% вчителів. Вчителів не змушують вакцинуватися проти COVID-19, проте експерти стверджують, що на них можуть тиснути батьки учнів.

джерело: “Громадське радіо”

Експерт з питань шкільної освіти і співзасновник громадської організації “Батьківський контроль” Оксана Макаренко вважає, що повільна вакцинація педагогів може викликати конфліктні ситуації між учителями і батьками.

За її словами, вчителі та батьки, як і учні, вже втомилися від дистанційного навчання, тому напружено очікують початку навчального року.

Батьки хочуть повернути дітей в школу і спокійно піти на роботу, але зараз така ситуація, що уряд дав розпорядження, що тільки ті школи, де більше 80% вчителів мають щеплення, можуть відкриватися в офлайн форматі в помаранчевій і червоною зонах, а всі інші, у кого менше вакцинованих педагогів, повинні перейти на дистанційне навчання,

– зазначила Макаренко.

Експерт додає, що ситуація до сих пір невизначена і, на її думку, це може викликати конфлікти між педагогами та батьками, оскільки частина вчителів ще не вакцинована.

Вона зазначила, що тиждень тому йшлося про 30% вакцинованих вчителів.

“Ніхто не може змусити вчителів щепитися, а винними зараз будуть нещеплені вчителя , що може призводити до Буллінг і акцій протесту”, – говорить Оксана Макаренко.

Екперт з питань шкільної освіти вважає, що школи не повинні забувати і про заходи безпеки, які були до вакцинації. Вона запевняє, що за цей час можна було розробити хороші методики для вчителів з дистанційного навчання, подбати про те, щоб провести інтернет там, де його немає, закупити гаджети для вчителів, комп’ютери тощо.

До слова, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив , що школярі розпочнуть навчання в повноформатному режимі , без змішаних або дистанційних уроків.

Читайте також  Вацко розповів правду про "конфлікт" у збірній України після матчу з Нідерландами

Крім того, вчителям пообіцяли до 1 вересня закупити ноутбуки. Однак тепер з’ясувалося, що через внесених урядом змін до постанови частина шкіл отримають кошти на придбання техніки тільки до кінця року. Деталі – читайте в статті.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело