Новий стрибок долара наробив галасу: банки і обмінки різко змінили курс валют на середу, 10 січня

Новий стрибок долара наробив галасу: банки і обмінки різко змінили курс валют на середу, 10 січня

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 10 січня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 38,2252 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,8185 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Долар та євро невпинно ростуть в ціні. І нажаль, утримувати гривню з кожним днем стає все важче. Експерти прогнозують, що дефіцит в бюджеті просто колосальний. Закрити його можливо тільки за рахунок фінансової допомоги. В 2024 році Україна очікує отримати гроші ЄС, США, МВФ, Японії, Великої Британії та інших країн.

При відсутності такої допомоги, економіка країни просто не зможе утриматися на плаву. А це однозначно дасть свої негативні наслідки на формування цінової політики валютного ринку. Зекономити в межах країни суттєвої суми не вдасться, і зменшити витрати також. Варто зазначити, що в бюджеті країни на 2024 рік особливих статей фінансування щодо капітельного будівництва чи іншого розвитку країни не заложено. Тобто, економити немає на чому.

Тож, експерти заговорили про поступову інфляцію.

Читайте також  Кабмін опублікував зарплати всіх міністрів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело