“Курс валют на 3 січня, долар перетнув червону межу і летить до фіналу”: чи час бігти українцям в обмінники з усіх сил

“Курс валют на 3 січня, долар перетнув червону межу і летить до фіналу”: чи час бігти українцям в обмінники з усіх сил

НБУ підвищив офіційний курс долара на 3 січня Національний банк України встановив на 3 січня офіційний курс на рівні 38,0839 гривень за долар.

Як інформує “Кореспондент”, Національний банк України у вівторок, 2 січня, знову підвищив курс долара за підсумками торгів на міжбанку. Долар подорожчав до нового історичного максимуму, свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс на 3 січня 2024 року встановлено на такому рівні: 38,0839 грн за 1 долар (+0,0695 грн). Курс євро становитиме 41,7209 гривень за 1 євро (-0,285 грн).

Раніше в Нацбанку пояснили, що ослаблення курсу гривні в грудні зумовлене зростанням попиту на валюту. Але курс гривні й повинен коливатися в обидва боки, а регулятор згладжує ці коливання, заявив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Як відомо, Національний банк оголосив про перехід до режиму керованої гнучкості обмінного курсу гривні із 3 жовтня 2023 року, відмовляючись від фіксованого курсу гривні, який діяв від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року. За цього режиму офіційний курс визначатиметься на міжбанківському ринку, а не встановлюватиметься директивно Національним банком.

Читайте також  “Бідно одягнений чоловік виявився дуже заможною людиною” – українець про американців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело