Біологічний реп: як вчителька з Харківщини осучаснила уроки для школярів

Вчителька над чернетками може просидіти по сім годин.

Природознавство, основи здоров’я та біологія. Навчальний реп із цих предметів учителька Яковлівського ліцею читає вже четвертий тиждень поспіль.

“Я не можу сказати, що я це задумувала, планувала. Мабуть весь досвід прожитих років, вся моя активність, участь моя в різноманітних акціях, заходах, робота в школі на різних посадах, вона в один момент зібралася до купи. Натхнення тільки – бемсь, напиши дітям реп”, – каже вчителька Ольга Халепа.

Головне – розповісти про складне просто – каже реперка і починає з окреслення ключових моментів уроку.

Вчителька розповідає: над чернетками може просидіти по сім годин, щоб знайти риму до складних термінів. Та каже – покласти на реп можна не кожну тему.

“Коли це урок узагальнення, чи коли там треба перерахувати велику кількість живих організмів, чи чинників живої природи, якщо це говорити, говорити, говорити там, лекцію, чи навіть просто на відео, це не цікаво, нудно стає дітям, але ось у такому веселому ритмі з жартами певними, приколами, то воно набагато легше сприймається учнями”, – переконана Ольга.

Біологічний реп Ольга записує у власному саду. Тут під рукою – живі посібники для навчання.

За оператора в Ольги – донька. За консультанта – старший син. Роман – студент біологічного факультету одного з Харківських вишів. Іноді коректує не лише наукові дослідження, а й мамин реп.

Біологічний реп Ольга Халепи односельцям подобається. У захваті не лише школярі, а й їхні батьки. Єдине зауваження – швидкий темп речитативу, але уроки завжди можна передивитися.

На рахунку біологині вже шість уроків у стилі реп для різних класів. Аби урізноманітнити навчальний процес, таку практику Ольга планує продовжувати і після карантину.

Читайте також  “Обставини смeртi неповнолiтнього невідомі”: на Харківщині знайшли тiло зниклого хлопчика

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело