Вся правда про улюблений батончик! (фото,відео)

Мабуть, серед всіх фабричних солодощів на першому місці за популярністю стоять батончики «Снікерс».

Всі тонкощі приготування цих батончиків, передає Ukr.Media.

Дивна річ, але в Мережі майже не виявилося відео, які показували б процес приготування «Снікерсів». Вдалося відшукати лише один старий сюжет каналу Discovery, та й той далеко не кращої якості. Так чому ж компанія засекретила відео про виробництво батончиків?

Напевно, вся справа в тому, що маркетологи вважають процес приготування батончиків неапетитним, тому вирішили не засмучувати зайвий раз покупців. А дарма, адже технологія дуже цікава!

Як усі ми пам’ятаємо з реклами 90-х, батончики «Снікерс» складаються з нуги, карамелі, арахісу і товстий-товстий шар шоколаду. Але яким чином всі ці інгредієнти перетворюються в улюблені ласощі?

Виробництво «Снікерсів» починається з приготування нуги. Її роблять із суміші кукурудзяного сиропу, цукру і яєчних білків, все це збивають до отримання повітряної маси.

Потім нуга змішується з подрібненим арахісом і арахісовим маслом, які потрібні для особливого пікантного смаку.

Вся ця маса нагрівається до температури 165 °C, після чого потрапляє в хитромудрий агрегат і пропускається крізь холодні як лід металеві валики.

З-за великої різниці температур нуга утворює оболонку і не розтікається на всі боки, але при цьому залишається пластичною. Після цього вона рухається далі по конвеєру з нержавіючої сталі.

В іншій частині фабрики підсмажений арахіс змішують з м’якою карамеллю. Утворилася маса також проходить крізь охолоджуючі валики, які формують шар потрібної товщини.

На одній тільки фабриці в Чикаго на виробництво «Снікерсів» йде 99 тонн арахісу в день!

Відразу ж після проходження валиків арахіс з карамеллю укладається зверху на пласт нуги. Після цього отриманий «бутерброд» потрапляє в спеціальний рефрижиратор.

Читайте також  Половина ліків на українському ринку є абсолютним непотребом, – Комаровський (відео)

Охолодити, нуга з карамеллю і арахісом нарізається спершу на тонкі довгі смуги, а потім на дрібненькі шматочки, які скоро стануть батончиком.

Тепер «Снікерс» чекає останній етап приготування. Батончики проїжджають крізь шоколадний водоспад, покриваючись таким чином глазур’ю!

Ти можеш поглянути, як виглядає весь процес приготування шоколадок, подивившись згаданий ролик каналу Discovery.

До речі, історія батончиків «Снікерс» почалася в далекому 1923 році, коли їх вперше виготовив американський кондитер Франклін Марс (так-так, це в честь нього названо інші культові батончики — «Марс»). Втім, серійне виробництво «Снікерсів» почалося лише 7 років тому.

У перекладі з англійської snickers означає «сміх». Саме так звали улюбленого коня сім’ї Марс, в честь якого Франклін назвав нове ласощі!

А наостанок кілька слів про калорійності і хімічному складі батончиків. Стандартний 55-грамовий шоколадний батончик містить 27,5 г цукру, а це більше половини ваги!

Крім того, у «Снікерс», 27,9 % жирів, а його калорійність складає 507 ккал на 100 грам! Це означає, що не варто зловживати цими солодощами. Батончик протипоказаний діабетикам, людям, що страждають зайвою вагою, і тим, у кого діатез і алергія на вхідні в неї компоненти.

Тепер ти знаєш всі секрети приготування «Снікерса» і можеш сам вирішувати, чи варто його є й у яких кількостях.

Шукайте деталі в групі Facebook


За матеріалами: