Волинянин приніс сусідці у кишені гадюку

Жителя села Кульчин Анатолія П. вкусила гадюка, коли він працював на присадибній ділянці.

Про це йдеться у сюжеті UA: Волинь.

Чоловік розповів, що, коли працював, розв’язалася шнурівка, нагнувся її зав’язати і побачив, що щось на землі крутиться. Він простягнув руку – змія вкусила за палець.

Рука спухла, через деякий час піднявся атреріальний тиск, паморочилося в голові.

Зі слів односельчанки Оксани Д., чоловік прийшов до неї і сказав, що його вкусив вужик.

“Я глянула на руку – бачу, в нього досить опухла рука. Кажу: певно, то не вужик, тому що так не може бути. Вуж не має отрути. Кажу йому, що, певно, треба викликати “швидку”. А він каже: “Якщо ти розумієшся, в мене той вужик є в кишені”. Дістає, я кажу: “Це не вужик, це гадюка”, – розповіла вона.

У Луцькій міській клінічній лікарні чоловікові провели загальну детоксикаційну та інфузійну терапії.

Як повідомив завідувач відділення детоксикації та діалізу Луцької міської клінічної лікарні Ігор Гордійчук, постраждалий знаходився на лікуванні всього 12 годин, зранку він сказав, що його стан покращився, тож його виписали.

Медик назвав перші симптоми після укусу отруйних змій: біль, почервоніння, слабкість, набряк кінцівок. Загроза здоров’ю є тоді, коли гадюка кусає в магістральні судини. Аби врятувати життя, зміїну протиотруту потрібно ввести людині протягом 2-4 годин після укусу.

Також лікар додав, що змія першою не нападає. Це самозахист. Якщо ж сталося, що змія вкусила, потрібно виконати наступні дії: якщо укус на руці, треба накласти імобілізуючу пов’язку, як при переломах. Ні в якому разі не накладати жгут. Побільше пити і якомога швидше звернутися в лікарню по допомогу.

Читайте також  На Львівщині чоловіка під час відпочинку вкусила змія

Відео:

Шукайте деталі в групі Facebook


-