Ухилянтів за кордоном хочуть карати: що пропонують і чи будуть їх “депортувати” на війну

Ухилянтів за кордоном хочуть карати: що пропонують і чи будуть їх “депортувати” на війну

У Німеччині заявили, чи депортуватимуть українських чоловіків призовного віку
В Україні хочуть посилити мобілізацію, а також внести зміни до цього процесу. Очевидно, що в 2024 році загроза з боку росії нікуди не подінеться і потрібно буде продовжувати захищати країну. Але чимало чоловіків призовного віку перебуває незаконно за кордоном, іншими словами вони ухиляються від мобілізації. У Німеччині заявили, чи депортуватимуть чоловіків, які підпадають під мобілізацію в Україні, пише ТСН.

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушман, коментуючи інтерв’ю міністра оборони України Рустема Умерова, заявив, що Берлін не видаватиме Києву військовозобов’язаних українців.

Тобто депортації таких громадян не буде з Німеччини й насильно змушувати їх до мобілізації до ЗСУ Берлін не збирається.

Бушман додав, що змушувати людей проти їхньої волі проходити військову службу не їхній випадок. Тобто, якщо в Україні вирішать призвати в армію чоловіків, які залишили Україну, це не матиме практичних наслідків для українців, які мешкають у Німеччині.

Голова німецького мін’юсту заявив, що для нього немислимо примушувати людей з інших країн служити зі зброєю в руках. Він додав, що в Конституції Німеччини зазначено, що громадяни не мають цього робити проти їх волі.

Бушман додав, що радий тому, що українці, які втекли від російської військової агресії, вирішили жити та працювати в Німеччині.

Він заявив, що уряд країни домагається того, щоб більше людей з України вийшли на роботу і не жили на соцдопомогу.

Міністр оборони України Рустем Умеров дав інтерв’ю німецькому Bild, під час якого заявив про намір призивати чоловіків віком 25-60 років з України на військову службу. Але згодом у Міноборони України заявили, що планів мобілізувати українських чоловіків за кордоном вони не мають.

Читайте також  У Вінниці загадково зникла ціла сім'я з маленьким сином. Пропали навіть з соцмереж

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело