Чоловікам дали всього 7 днів: хто не з’явиться в ТЦК – офіційно стане ухилянтом, будуть великі проблеми

Чоловікам дали всього 7 днів: хто не з’явиться в ТЦК – офіційно стане ухилянтом, будуть великі проблеми

При переїзді військовозобов’язаних чоловіків з одного місця проживання до іншого, таких як з Києва до Львова, важливо своєчасно оновлювати свої військові облікові дані. Якщо громадянин не стане на облік у новому ТЦК протягом семи днів, усі повістки та інші сповіщення продовжать надходити за його колишньою адресою реєстрації, про це повідомив інтерв’ю РБК начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Ці заходи оповіщення проводяться для перевірки та уточнення військово-облікових даних, через те, що громадяни намагаються ухилитися від військового обов’язку, через не оновлення своїх облікових даних в ТЦК, каже він.

Наразі функціонує електронний реєстр військовозобов’язаних під назвою “Оберіг”. Однак, цей реєстр ще не повністю синхронізований з іншими державними реєстрами. Якщо буде прийнятий відповідний законопроект, синхронізація цих реєстрів значно спростить оповіщення, оскільки будуть поєднані різні бази даних. Це дозволить бачити інформацію про місце реєстрації та фактичне місце роботи громадянина. Наприклад, якщо людина має реєстрацію у Києві, але працює у Львові, то система автоматично звернеться до роботодавця з вимогою пройти облік у Личаківському територіальному центрі комплектування у Львові.

В даний час електронна база, що працює в центрах комплектування, дозволяє здійснювати оповіщення громадян у будь-якій точці країни. Це означає, що повістка може надійти до особи навіть у місці, відмінному від місця реєстрації. Проте поки що немає повної синхронізації цих даних з іншими державними реєстрами. Як тільки це буде реалізовано, автоматизація процесів стане більш ефективною, зокрема у сфері відвідування різних закладів та блокпостів.

Читайте також  Всім доведеться йти до ТЦК: нардеп пообіцяв, що доля не омине жодного чоловіка

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело