Тривогу через зліт МіГ-31к не будуть оголошувати: Ігнат розповів про виключення

Тривогу через зліт МіГ-31к не будуть оголошувати: Ігнат розповів про виключення

Перебування у повітрі носія гіперзвукових ракет “Кинджал” буквально “паралізує” країну на кілька годин.

Через довге перебування у повітрі МіГ-31К, який може бути носієм гіперзвукових ракет “Кинджал”, в Україні оголошують повітряну тривогу, яка буквально “паралізує” країну на декілька годин та наносить шкоду економіці. Останнім часом активно обговорюють питання того, чи можна не вмикати тривогу під час кожного зльоту носія Кинджалів.

Про те, чи це взагалі можливо розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в інтерв’ю РБК-Україна.

“Повітряні сили і надалі інформуватимуть про загрозу через МіГи і надавати цю інформацію оперативному черговому ДСНС в Києві, який, власне, і запускає систему оповіщення. Водночас керівництво держави доручило профільним міністерствам та відомствам розробити рішення щодо реагування на польоти МіГ-31К. Яким буде це рішення – не берусь казати. Ми ж і надалі будемо інформувати про загрозу”, — зазначив Ігнат.

Він повідомив, що західні партнери з країн НАТО намагаються якнайшвидше інформувати Україну про прольоти МіГ-31К, а також із цим працює наша розвідка.

Однак не завжди є інформація, чи злітає літак з ракетами на підвісці чи без них. Тож не завжди зрозуміло чи це його бойовий виліт, або просто тренувальний політ.

Речник повідомив, що коли є чітка інформація про відсутність “Кинджалів” на його борту, повітряну тривогу в Україні не вмикають.

“Якщо є точна інформація, що МіГ-31К не загрожує — тоді звичайно не буде оголошуватися тривоги”, — додав речник Повітряних сил.

Читайте також  “Буде важко, але вибору нема”: Шмигаль терміново звернувся до українців. Потрібно готуватись

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело