“Ми говоримо “ні”: Угорщина виступила проти санкцій щодо Росії

“Ми говоримо “ні”: Угорщина виступила проти санкцій щодо Росії

Угорський прем’єр-міністр не захотів підтримувати нові санкції проти Росії, яка почала війну проти України.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що введення нових санкцій проти країни-агресора не допоможе досягти миру.

Про це Орбан заявив, на саміті Європейського Союзу (ЄС) в Брюсселі, Орбан заявив, що зараз світу потрібен мир, а не нові санкції.

“Ми говоримо “так” світу і “ні” новим санкціям”, – заявив Орбан. Учасники саміту планують обговорити фінансово-економічну ситуацію в Європі, в тому числі наслідки санкцій, проблеми з енергопостачанням і стримуванням інфляції.

Нагадаємо, раніше Орбан звинуватив Європейську комісію в “безвідповідальній поведінці” при розробці санкцій проти Росії.

“Ми знаходимося в дуже складній ситуації, по суті, через безвідповідальну поведінку Європейської комісії. Після Версальського консенсусу ми домовилися, що Єврокомісія не висуватиме подальші пропозиції щодо енергетики, які належним чином обговорюються з державами-членами. І тепер як грім серед ясного неба з’явилася ідея ембарго і санкцій на нафту без відповідей на питання, пов’язані з енергетичною безпекою Угорщини”, – сказав Орбан.

Він додав, що відповідальність за відсутність згоди ЄС щодо нафтового ембарго перед самітом “повинна бути і буде покладена на Європейську комісію”.

Читайте також  "Зима буде дуже важка": що саме прогнозують для України на грудень

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело