Чоловіків хочуть обмежити у правах: що це означає

Чоловіків хочуть обмежити у правах: що це означає

Це викликало широкі обговорення та нерозуміння серед громадськості.

Створення законодавчих ініціатив, спрямованих на забезпечення участі громадян у війні стає предметом обговорення в українському парламенті. Народний депутат Мар’яна Безугла з партії “Слуга народу” висунула нову пропозицію, яка викликала безліч заворушень та суперечок.

Раніше вона пропонувала позбавляти громадянства та заарештовувати майно громадян, які залишили Україну в період воєнних дій.

У її пості на Facebook йдеться про зміни у законодавстві щодо мобілізації громадян, що особи, які не бажають добровільно брати участь у процесі рекрутингу, будуть обмежені у правах.

“Концепт зокрема в тому, що якщо ти доброволець, тебе держава обслуговує, сервісний підхід. Якщо ні, то може застосувати примус. Якщо ти ухиляєшся — обмеження прав”
Вона також роз’яснила концепцію рекрутингу як добровільного вибору служби, підкреслюючи, що держава надає підтримку лише тим, хто добровільно взяв участь.

Однак поки не ясно, які саме обмеження прав будуть передбачені для громадян, які ухиляються. Цей законопроект викликав широкі обговорення та нерозуміння серед громадськості, оскільки багато хто побоюється потенційного впливу таких заходів на суспільні свободи та права громадянства.

Читайте також  Адвокат розповів, чи можуть військовозобов'язані виїхати за кордон під час мобілізації

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело