Мобілізація з третьою групою інвалідності: у Раді змінюють закон про заклик та службу, що надумали

Мобілізація з третьою групою інвалідності: у Раді змінюють закон про заклик та службу, що надумали

Уряд України задумався про зміни мобілізації для громадян, які мають третю групу інвалідності, а також для військовослужбовців з дітьми.

Уряд України задумався над змінами мобілізації для громадян, які мають третю групу інвалідності, про що розповіла заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, депутат Мар’яна Безуглая.

Так, щодо осіб, які мають третю групу інвалідності, їм планують додати відстрочку і право на звільнення, саме про це йдеться до законопроекту про рекрутинг, мобілізацію та проходження служби. Тобто така особа зможуть призвати лише добровільно і так само за бажанням можуть звільнити з армії.

“Мене запитують про зміни у законопроекті про рекрутинг та мобілізацію, які вирівнюють чоловіків та жінок з військового обліку та служби, а особливості надаємо право визначати Міністерству оборони.

Жінки як «інакше» і не можна їх порівнювати!
Ось нехай чоловіки навчаться народжувати, тоді подивимося!
І взагалі це про право на життя! Шановні, а права чоловіків та цінність життя якась інша?

У жінок залишиться унікальна відстрочка та право на звільнення – вагітність. Якщо вагітна — не маєш права мобілізувати/можеш звільнитися. Але в той же час, декретну відпустку як право на відстрочку/звільнення плануємо надати як дружині, так і чоловікові на вибір, – написала Безугла.

Крім цього, штурмовики та інші бойові професії жінка зможе вибрати суто добровільно і служити відповідно до свого вибору. У подружжя військовослужбовців з 1-2 дітьми один з них матиме право на відстрочку/звільнення, а якщо дітей троє і більше, то подружжя. Також у проекті значиться, якщо у службовця чоловіка народжується третя дитина, вона отримує право на звільнення.

Читайте також  "Жахливий снігопад накриє Україну з лютою силою, потужна гроза хлине на ці області": синоптики про холод у березні

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело