Все остаточно перестане працювати за 8 годин: у Київстарі заявили про руйнування IT-інфраструктури, все погано

Все остаточно перестане працювати за 8 годин: у Київстарі заявили про руйнування IT-інфраструктури, все погано


У компанії заявили, що і без того плачевна ситуація може стати ще гіршою
Мета кіберзлочинців – знищити IT-інфраструктуру “Київстар”. СЕО оператора Олександр Комаров в ефірі телемарафону наголосив, що її частково було досягнуто.

“Це війна. Вона йде не лише на фронті, а й у віртуальному просторі, у кіберпросторі. На жаль, ми вражені внаслідок цієї війни. Це проникнення в інфраструктуру та її руйнування. Ми бачимо, що основна мета цієї атаки – максимальна руйнація віртуальної IT-інфраструктури оператора”, – підкреслив він.

За словами Комарова, витоку персональних даних немає, тому що вони знаходяться на інших елементах інфраструктури.

“Основна мета – руйнування інфраструктури та частково її було досягнуто. Істотно пошкодили інфраструктуру, було обмежено доступ, тому ми не могли протидіяти на віртуальному рівні, тому ми вимикали “Київстар” фізично з мережі, щоб обмежити доступ ворога до інфраструктури компанії”, – додав СЕО компанії.

Олександр Комаров зазначив, що мережа “Київстару” охоплює різні сфери життя українців, тому атака істотно впливає на економіку України. Крім того, зараз не працює національний роумінг, бо частково зруйновано дві важливі системи.

СЕО оператора резюмував, що зараз частково працює фіксована мережа, але якщо не вирішити проблему, вона перестане працювати протягом 8-12 годин.

Читайте також  На Львівщині сталася чергова НП: медсестра вбила свого співмешканця

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело