Продовження мобілізації: яких фахівців призовуть насамперед

Зазначається, що всіх поспіль не закликатимуть, під мобілізацію потраплять окремі категорії фахівців.

Військовий стан в Україні продовжено, відповідно, продовжується і мобілізація. Але масового призову всіх поспіль не планується.

Як повідомляє УНІАН, міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що під мобілізацію потраплять представники конкретних спеціальностей, які зараз дуже затребувані.

“Тобто не спільного стільки і стільки там потрібно, тому що досить багато вже мобілізували до лав ВСУ – і не тільки ЗСУ. Зараз конкретні фахівці. Це можуть бути оператори БПЛА, можуть бути спеціальні айтішники, зв’язківці, артилеристи і так далі”,– пояснив він.

Міністр пояснив, що завдання щодо мобілізації визначаються Генштабом. “Вони (Генштаб – ред.) оцінюють ту чи іншу кількість сил і засобів, яка потрібна в той чи інший момент ведення бойових дій, а також оцінюють втрати. Давайте будемо реалістами – втрати у нас теж є і поранені і на жаль убиті”,- сказав Резніков.

Нагадаємо, військовий стан та мобілізацію в Україні оголосили з 24 лютого і після цього вже кілька разів продовжували. З 23 серпня військовий стан та мобілізацію продовжують ще на 90 днів, тобто до 21 листопада.

Відповідні законопроекти про продовження військового стану та мобілізації вніс до Верховної Ради 12 серпня президент Володимир Зеленський, а 14 серпня їх підтримав Комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Читайте також  На Україну чекає непростий і навіть вирішальний місяць - астролог

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело