Мобілізація без ТЦК та їх брудних методів: з’явився новий спосіб затягнути чоловіків на війну

Мобілізація без ТЦК та їх брудних методів: з’явився новий спосіб затягнути чоловіків на війну

Міністерство оборони запустило проект із набору людей у ​​військові частини навіть без ТЦК
У Міноборони запустили новий проект призову військовозобов’язаних громадян на військову службу. Подробиці розповів адвокат Сергій Гула в ТікТок.

Він зазначив, що стартувала співпраця міністерства з рекрутинговими компаніями. Це дозволить проводити мобілізацію навіть без участі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Імовірно, рекрутинг буде виглядати привабливішим за традиційну класичну мобілізацію за повістками, тому що дозволить набирати в підрозділи вузькопрофільних фахівців, яких складно знайти через мобілізацію. Представники компаній із пошуку роботи взаємодіятимуть безпосередньо з військовими частинами.

Водночас персональні дані кандидатів не передаватимуться до ТЦК. Відмова від пропозиції не означатиме насильницьке вручення повістки та примусову мобілізацію за місцезнаходженням. Потенційні військові вестимуть комунікацію виключно зі спеціалістами-рекрутерами і зможуть відмовитись, якщо вакансія не підійде.

Таким чином, військовозобов’язані, які бажають служити, але не бажають потрапити “не туди”, матимуть ширші можливості та гарантію того, що обіймуть бажану посаду в заздалегідь обраному підрозділі Сил оборони.

За словами юриста, компанії-рекрутери працюватимуть на користь ЗСУ безкоштовно. Він додав, що Міноборони продовжує переговори з іншими компаніями на ринку працевлаштування.

@insta.yurist1985♬ оригинальный звук – Юрист- Адвокат

Читайте також  Українці продовжують масово повертатися додому з-за кордону

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело