Чи можуть виписати повістку прямо в маршрутці і що з цим робити: корисні поради

Чи можуть виписати повістку прямо в маршрутці і що з цим робити: корисні поради

Повістки продовжують видавати на вулиці, але чи дозволено це робити у громадському транспорті.

В умовах військового стану багато українських чоловіків призовного віку отримують повістки з військкоматів.

Триває повномасштабна війна, окупанти не збираються йти з нашої землі. Воїни зазнають поранень, хтось гине, віддавши життя за нашу свободу, тому потрібні ті, хто зможе замінити інших захисників.

Але законодавство не регулює, де може бути вручено такий документ. Тож поширеною практикою стало виписування повісток у громадських місцях – у транспорті, надворі тощо.

Як пояснюють юристи, оскільки процедуру не прописано в законах, то формально повістку можуть вручити будь-де: в офісі, кафе, маршрутці або навіть приватному будинку. Головне – представники військкомату належним чином ідентифікувати особу та переконатися, що вона справді підлягає мобілізації.

Порядок порядків обов’язково має містити прізвище військовозобов’язаного, його адресу, номер документа, дату явки у військкомат. Також він засвідчується підписом та печаткою керівника районного ТЦК.

Якщо в документі є явні помилки або немає критичної інформації, людина має право відмовитися від її отримання. І тут місці складається відповідний акт.

Оскаржити неправомірно вручений порядок денний можна в суді. Особливо якщо при її виписуванні представники ТЦК не посилалися на розпорядження керівництва та порушували процедуру. Дуже важливо знімати процес на камеру, якщо “документ” заповнюють прямо на місці.

Читайте також  Хто тепер вручатиме повістки: в Україні жорстко змінюють правила служби у ЗСУ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело