На Україну насувається новий циклон: у яких областях погіршиться погода

На Україну насувається новий циклон: у яких областях погіршиться погода

Температури повітря ще більше знизяться у низці областей. Також у частині регіонів буде небезпечно через сильну ожеледицю.

Погода в Україні ще більше погіршиться через новий циклон, який прийде з території Польщі з 3 грудня. Цей циклон зачепить західні області нашої держави.

Загалом у багатьох областях України в найближчі дні очікуються опади у вигляді снігу та мокрого снігу, які в низці регіонів можуть призвести до виникнення небезпечної ожеледиці. Про це розповіла начальниця відділу взаємодії зі ЗМІ Українського гідрометцентру, синоптик Наталія Птуха у коментарі для Главреда.

“Опади очікуємо. Буде невеликий сніг, мокрий сніг. Ми називаємо це змішаною фазою опадів. Вона небезпечна тим, що може утворюватися ожеледь. На це варто звернути увагу – ожеледь та ожеледиця. На початку грудня небезпечна ожеледиця буде в західних, північних та центральних регіонах країни. Треба бути уважними та обережними. Фронтальна система пролягатиме від Львова до Харкова. Вже з 3 грудня сформується циклон, який прийде з території Польщі і трошки зачепить наші західні області”, – розповіла синоптик.

Також синоптик розповіла, якою буде ситуація на сході та півдні України, де зараз точаться бої. Вона зазначила, що там знижуватиметься температура повітря та падатиме сніг.

“З 4 грудня з Чорного моря буде простягатися атмосферний фронт, якраз на південний військовий фронт України – там, де у нас бойові дії. Там будуть переважно опади у вигляді снігу. Також почнуть знижуватися температури у південних областях, цей фронт принесе опади у вигляді снігу та мокрого снігу. Там може утворитися сніговий покрив. Це стосується Херсонської, Запорізької, Донецької областей”, – розповіла Наталія Птуха.

Читайте також  Стосується всіх чоловіків: у Раді вирішили, як покарають за те, що не служите

Довідково. Ожеледь – це кристали льоду або снігу, якими обростають стовбури й гілки дерев, дроти тощо (напр. “вкриватися ожеледдю”, “слабка ожеледь вранці”), а ожеледиця – це тонкий шар льоду на поверхні землі (напр. “ожеледиця на дорогах”, “братися ожеледицею”), пояснює портал “Мова –ДНК нації”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело