Україну накриває сильний шторм: вируватиме потужний вітер та снігопади

Україну накриває сильний шторм: вируватиме потужний вітер та снігопади

Синоптики оголосили 3 рівень небезпечності через загрозу сходження снігової лавини.

Погода в Україні 3 грудня буде сніжною та вітряною. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Синоптики попереджають про те, що в Україні будуть сильні пориви вітру – до 15-20 м/с. Синоптики оголосили І рівень небезпечності. У цей день також триматиметься серйозна загроза сходження снігової лавини. На високогір’ї Івано-Франківської та Закарпатської областей синоптики оголосили 3 рівень небезпечності. Снігова лавина може зійти навіть при низьких додаткових навантажень.

Погода 3 грудня
В Україні 3 грудня буде хмарно. Синоптики прогнозують сніг з налипанням мокрого снігу у західних, північних областях, у Карпатах, на Волині та Рівненщині. Вночі та вранці у центральних і північних областях туман. Також очікується ожеледиця та ожеледь. У цей день вітер буде південно-західний та західний зі швидкістю 7-12 м/с, очікуються також пориви.

“Температура у західних областях вночі та вдень 1-6° морозу; у південній частині вночі 4-9° тепла, вдень 11-16° тепла; на решті території впродовж доби від 2° морозу до 3° тепла, у східних і більшості центральних областей вдень 7-12° тепла”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також  "Вражаючий холод суне в Україну, названо дату масштабного дощу": фахівці про зимну погоду і грозу в конкретних областях

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело