Це вже удар нижче пояса: чоловіків виловлюватимуть там, де вони точно з’являться

Це вже удар нижче пояса: чоловіків виловлюватимуть там, де вони точно з’являться


Чоловікам у рамках мобілізації можуть вручити повістку у популярному громадському місці
Попри продовження повномасштабного російського військового вторгнення, не всі чоловіки призовного віку стоять на військовому обліку. Поки діє воєнний стан і триває загальна мобілізація, їм вручають повістки. Співробітники ТЦК можуть її вручити в місці, яке часто відвідує чимало чоловіків, пише patrioty.org.ua.

Адвокат Ростислав Кравець нагадав чоловікам, що дозволено вручення повістки особам призовного віку у будь-якому громадському місці.

Тобто повістку співробітники територіального центру комплектування можуть вручити й на автозаправці, куди регулярно заїжджає чимало чоловіків, які мають своє авто.

Є чимало випадків, коли військовозобов’язані отримували повістку у такому місці. Але адвокат зазначає, що повістку співробітники ТЦК зобов’язані вручити у присутності співробітників поліції.

Річ у тому, що представники ТЦК не мають права вимагати на вулиці у чоловіків подати документи. Якщо ж така ситуація сталася, чоловікам, яких зупинили так, адвокат радить записувати все на камеру, щоб уникнути надалі претензій.

Також Кравець нагадав українцям, що якщо особа призовного віку ще не перебуває на військовому обліку, за це може загрожувати штраф у розмірі 510-850 грн. За повторне подібне порушення протягом року вже передбачено штраф у розмірі 850-1700 грн.

Якщо буде доведено, що чоловік призовного віку намагався ухилитися від мобілізації, за це вже може загрожувати кримінальна відповідальність, а також штраф 5100-8500 грн або виправні роботи до 1 року.

До слова, адвокат попередив, що оштрафувати можуть і роботодавця, тобто керівника підприємства, якщо працевлаштований чоловік не став на військовий облік.

Кравець також нагадав, що зараз під час працевлаштування з чоловіків мають вимагати пред’явити військовий квиток. Для постановки на військовий облік потрібні такі документи:

  • Паспорт;
  • Ідентифікаційний код;
  • Заява про постановку на військовий облік;
  • Лист вибуття із ЖЕКу;
  • За наявності дитини чи дітей їхнє свідоцтво про народження.
Читайте також  Буде Блакитний Місяць: астролог назвав серйозну небезпеку під час повного Місяця

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело