Мороз вдарить до мінус 12: скільки в Україні протримається холод та завірюха

Мороз вдарить до мінус 12: скільки в Україні протримається холод та завірюха

За прогнозами синоптиків весь тиждень буде хмарно, очікується мороз та ожеледиця. Подекуди така протримається до 3 грудня. Про це повідомляє Гідрометцентр.

У Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Хмельницькій областях грудень розпочнеться дощами з невеликим мокрим снігом та морозами. Вночі стовпчики термометрів опустяться до -10…-12 градусів, вдень – до -3…-5 градусів.

Найхолодніше буде на Львівщині, найтепліше – на Закарпатті та Буковині. Там опади припиняться 6-7 грудня, з’явиться сонце, а денна температура підвищиться до плюсової. У другій та третій декадах грудня денна температура коливатиметься від 0 до 3 градусів тепла, нічна – від 0 до 3 градусів морозу.

У Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Сумській областях у перших числах грудня очікується дощ з мокрим снігом, а 4-5 числа буде сильний снігопад.

Температура знизиться до 5-7 градусів морозу вдень і до 7-12 градусів зі знаком “мінус” вночі. Найбільше опадів буде в Чернігівській та Київській областях – тут сніг валитиме безперервно з 4 по 7 грудня.

Після 10 грудня почнеться відлига. На Волині та Рівненщині вона триватиме приблизно три тижні, а в решті північних областей закінчиться через 5-7 днів.

У Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській областях зимова погода на початку грудня очікується лише на Вінничині: 4-5 числа прогнозується сильний сніг і морози. Температура повітря вдень становитиме 1-2 градуси і до 5 градусів вночі.

В інших областях в перший тиждень грудня погода буде відносно теплою. Вдень стовпчики термометрів можуть піднятися вище +5 градусів, вночі +1…-2. Дощі з мокрим снігом йтимуть майже щодня.

Надалі температура повітря триматиметься на рівні 0-2 градуси тепла вдень та 0-2 градуси морозу вночі.

Читайте також  Розшук! Від посту залежить життя Сашка. Для вас-це тільки доторнутися та пошuриmи, а дитині розшукати маму

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело