Супрун назвала неочікуваний спосіб покращити якість життя

Музика здатна впивати на наше здоров’я і покращити якість життя. Її використовують як окрему терапію для лікування пацієнтів.

“Для багатьох з нас музика – важлива частина життя. Ми часто звертаємося до улюблених виконавців, адже окрема пісня може підвищити настрій, викликати приємні спогади або просто заспокоїти. Втім, вчені стверджують, що музика – це не просто приємний бонус в нашому житті, вона – здатна чинити вплив на наше здоров’я “, – повідомила у Facebook в. о. глави МОЗ України Уляна Супрун.

За її словами, сертифіковані музичні терапевти добре розуміють, які емоційні реакції викликає музика, яким чином вона допомагає розслабитися або налаштуватися на позитивні емоції.

“Вони підбирають окремий стиль музики або навіть гру на інструментах в якості терапії, яка допоможе людині в конкретній ситуації – пройти складний курс фізичної реабілітації або заспокоїтися перед важливою операцією”.

Така терапія різними способами може поліпшити результати лікування. Вона впливає на послаблення симптомів болю, нудоти, частоту серцебиття, тиск і навіть на функції імунної та ендокринної систем.

Читайте також  “Українці, що працюють за кордоном, можуть…”: Голова ПФ розповів про пенсії для заробітчан

Шукайте деталі в групі Facebook