Готуйтеся вже зараз: озвучено тарифи на світло та газ у грудні

Готуйтеся вже зараз: озвучено тарифи на світло та газ у грудні

Українцям розповіли про тарифи у грудні
Як стало відомо, що в Україні у грудні традиційно значно зростуть витрати на комунальні послуги. Порівняно з груднем 2022-го, за електроенергію сім’ї із чотирьох людей доведеться платити приблизно на 280 грн більше. У грудні не зміняться ні тарифи на електроенергію, ні вартість газу. Про це йдеться в матеріалі обозреватель.

Отже, у грудні традиційно зростають суми в платіжках за газ або централізоване опалення. Грудень 2023 також стане місяцем, коли можливі масові відключення електроенергії. Є кілька сценаріїв, за яких українцям доведеться знову залишатися без електроенергії взимку. Перше – масові обстріли української енергосистеми Росією. У такому разі, незважаючи на всі спроби захистити об’єкти енергосистеми, частина їх буде пошкоджена.

Під час ремонтних робіт та балансування системи “Укренерго” буде змушене наказати скоротити споживання. Після цього енергетичні компанії у регіонах використовуватимуть графіки, які вже встигли розробити. Але навіть без обстрілів, можливо, через проблеми з генерацією Україні доведеться взимку або скорочувати споживання (обмежувати його), або імпортувати струм.

Тарифи на електроенергію, газ, опалення та гарячу воду у грудні не змінюватимуться. Вартість комунальних тарифів зафіксована як мінімум до травня 2024 року. Тобто, ціни можуть підняти, але вже після завершення опалювального сезону.

Читайте також  Пенсіонери у травні тричі отримають надбавки до пенсії: названо суми

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело