Учні з окупованих територій на час складання ЗНО отримають тимчасове житло

Понад п’ять тисяч учнів з Луганщини зареєструвалися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Зокрема понад 250 осіб – з тимчасово окупованої території. На час проходження ЗНО вони отримають житло


Про це повідомив директор департаменту освіти та науки Луганської облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Всі списки учасників ЗНО з окупованих територій та Луганщини передали до прикордонної служби, щоб учні могли безперешкодно перетнути КПВВ.

Ми з кожною дитиною, з кожним батьком обов’язково маємо зв’язок. Також ми готові надати місця для тимчасового проживання випускникам 2021 року на час проходження ними зовнішнього незалежного оцінювання,
– наголосив Стецюк.

За його словами, в Луганській області працюватиме тридцять три пункти тестування. За державні кошти у кожний навчальний заклад купили дезінфікуючи засоби та усе, щоб дотримуватися карантинних вимог.

“Для якісного проведення ЗНО зареєстровано 1805 педагогічних працівників, які зможуть забезпечити функціонування пунктів проведення ЗНО відповідно до вимог регламенту”, – додав Стецюк.

Нагадаємо, що з 21 травня по 15 червня в Україні пройде зовнішнє незалежне оцінювання. Вже цієї п’ятниці учні будуть складати тестування з хімії.

До слова, через карантин та складний рік у навчанні в Україні можуть змінити пороговий бал ЗНО. Проте остаточне рішення мають прийняти експерти. Деталі – за посиланням.

Читайте також  Близько 23 тисяч абітурієнтів провалили ЗНО з української мови і не вступлять до вишів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело