“Долар невпинно несеться вгору, курс валют сколихнув обмінники”: чи варто міняти гроші прямо сьогодні?

“Долар невпинно несеться вгору, курс валют сколихнув обмінники”: чи варто міняти гроші прямо сьогодні?

Зниження курсу гривні на міжбанківському валютному ринку щодо долара США та євро у вівторок прискорилось. За підсумками торгів Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на середу, 15 листопада, на рівні 36,3171 грн/$, порівняно із 36,1609 грн/$ у вівторок.

Як інформує “Бізнес_Цензор”, водночас курс гривні до євро впав одразу на 34 копійки – до 38,9392 грн за євро.

Нагадаємо, Національний банк оголосив про перехід до режиму керованої гнучкості обмінного курсу гривні із 3 жовтня, відмовляючись від фіксованого курсу гривні, який діяв від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року.

За цього режиму офіційний курс визначатиметься на міжбанківському ринку, а не встановлюватиметься директивно Національним банком. Водночас НБУ і далі контролюватиме ситуацію та на постійній основі компенсуватиме структурний дефіцит іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку.

Зокрема, чистий продаж доларів Національним банком у перший тиждень жовтня, коли відбувся перехід до режиму керованої гнучкості курсу, зріс до рекордних $1,15 мільярда. У наступні два тижні чистий продаж доларів Національним банком складав $575 млн та $735,3 млн відповідно.

Читайте також  “Зросте до …”: Допомогу батькам, які самотужки виховують дитину збільшать

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело