Град, дощі, мокрий сніг та потужний вітер: синоптик попереджає про негоду в Україні

Град, дощі, мокрий сніг та потужний вітер: синоптик попереджає про негоду в Україні

До кінця тижня на українців чекає складна погодна ситуація.

Сьогодні та завтра, 12 листопада, в Україні очікуються помірні та значні дощі. У багатьох областях опади супроводжуватимуться сильним вітром, подекуди очыкуэться град, а у Карпатах сніжитиме. Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича, передає “Метеопрог”.

Погода 11 листопада
Сьогодні вдень, за даними синоптика, у більшості областей пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. У Карпатах – мокрий сніг із дощем. Подекуди також очікується туман. Вітер буде змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вдень +7…+12 °С, а у Карпатах протягом доби буде +2…-3 °С.

У північних областях вдень очікується помірний, місцями значний дощ. Вітер буде південно-східний, 7-12, вдень місцями пориви 15-17 м/с. Температура повітря впродовж дня не перевищить +4…+9 °С.

У центральних областях вдень дощитиме, місцями будуть грози. Місцями очікуються пориви вітру до 15-17 м/с. Температура повітря вночі становитиме +8…+13 °С.

У південній частині сьогодні вдень пройдуть дощі з грозами. Місцями можливий град та шквали 15-17 м/с. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, вдень пориви сягатимуть 15-18 м/с. Температура повітря +13…+18 °С.

На сході України у другій половині дня та ввечері на Харківщині очікуються невеликі дощі.Вдень місцями пориви вітру сягатимуть 15-17 м/с. Температура повітря +7…+12 °С.

Погода 12 листопада
У західних областях пройде невеликий дощ, місцями з мокрим снігом. У Карпатах очікуються сильні опади у вигляді снігу та мокрого снігу з дощем. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря протягом доби +3…+8 °С. У Карпатах +1…-4 °С.

У північних областях також очікується дощова погода. Подекуди опади будуть значними. Вдень прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с. Температура протягом доби +7…+12 °С.

Читайте також  Дощі з грозами у низці областей: погода в Україні на День прапора і День Незалежності

У центральних областях також дощитиме, вночі та вранці опади будуть значними, місцями грози. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря протягом доби +9…+14 °С.

У південних областях очікується сильний дощ, вдень – невеликі опади. Подекуди грози. Вітер південно-західний, 9-14 м/с, а його пориви сягатимуть 17-22 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься в межах +10…+15 °С.

У східній частині країни дощі, часом значні. Можлива гроза. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, а вдень стовпчики термометрів показуватимуть +12…+17 °С.

Штормове попередження
На сьогодні, 11 листопада, в Україні оголосили жовтий рівень небезпечності. ЗА даними синоптиків, по всій країні, крім західних областей, очікуються пориви вітру 15-22 м/с, а в Карпатах – значний мокрий сніг

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело