9 травня РФ може завдати по Україні масованого удару: експерт розповів, які ракети можуть пускати окупанти

9 травня РФ може завдати по Україні масованого удару: експерт розповів, які ракети можуть пускати окупанти

Після ракетної атаки по Україні 1 травня не виключено, що окупанти зможуть завдати нового удару 9 травня.

Таку думку в коментарі для ТСН.ua висловив військово-політичний оглядач групи ”Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Експерт навів аргументи того, чому саме ця дата може бути неспокійною для України.

“На жаль, не можу бути оптимістом щодо цього. Під час останнього удару росіяни витрачали авіаційні ракети. Проблеми у росіян з ними є, але вони можуть їх виробляти. Чи повністю вони використали боєкомплект? Я впевнений, що ні. По-друге – вони не використовували ракети інших модифікацій. Наприклад, ракети морського базування “Калібр”. Тобто в короткостроковій перспективі у них є можливість їх використати. Ми побачили, що останній ракетний удар був здійснений саме 1 травня. Отже фіксація на датах у них є. Можуть нанести удари 9 травня”, – розповів Олександр Коваленко.

На питання про те, наскільки масованим може бути удар, експерт відповів так:

“Мені здається, що вони не можуть використати 60-100 ракет. Але можуть нанести міксований удар (різними ракетами – ред). Можуть зробити враження масованого удару. Зараз вони роблять акцент на використанні обмеженого боєкомплекту”, – зазначив Олександр Коваленко.

В той же час експерт підкреслює, що збільшилась ефективність української ППО, тому ситуація під час можливого нового удару окупантів буде залежати від того, які будуть обрані сценарії удару.

Читайте також  Росію буде розгромлено, а ЄС розпадеться: моторошний прогноз для світу, в якому замішаний Ватикан

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело