“Космічна платіжка”: за що можуть змусити доплатити десятки тисяч гривень

“Космічна платіжка”: за що можуть змусити доплатити десятки тисяч гривень

Українцям може прийти великий рахунок за комунальні послуги, якщо не знати про деякі нюанси.

Це випливає з судового рішення № 619/4238/23.

Виявляється, споживачів газу можуть змусити доплатити тисячі гривень за послугу за рішенням суду.

Так, за матеріалами справи, Дергачівський райсуд Харківської області зобов’язав одного з клієнтів “Харківгазу” доплатити за “блакитне паливо” 86 тис. грн.

Підставою стало втручання у лічильник споживачем. Зазначається, що працівники газового підприємства, оглянувши прилад обліку клієнта, не помітили нижнього відбитку на пломбі і вирішили додатково стягнути гроші за газ.

Відповідно до правил, у разі виявлення втручання в роботу лічильника всі показання за газ вважаються недійсними. Додають об’єм газу, який у теорії міг спожити громадянин, згідно з нормативами споживання.

Експертиза підтвердила, що немає нижнього відбитку на пломбі. У зв’язку з цим суд ухвалив рішення зобов’язати клієнта виплатити “Харківгазу” донарахований борг.

“Існує доступ до відлікового механізму….За результатами позачергової повірки лічильника газу споживача визнано “Непридатними до застосування”, – зазначили експерти.

Примітно те, що у реєстрі судових рішень безліч подібних позовів. Переважно суди зобов’язують клієнтів доплачувати зазначені суми. Бувають випадки, коли люди самі помічають пошкодження лічильника і звертаються у газові компанії зі скаргами, пише “Обозреватель”.

Читайте також  В Україні штрафуватимуть за комуналку: що зміниться з введенням в дію нового закону про ЖКП

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело