Призову більше не буде? Міноборони змінює концепцію кадрової політики

Призову більше не буде? Міноборони змінює концепцію кадрової політики

Міноборони України затвердили Концепцію військової кадрової політики до 2028 року, згідно якої Збройні Сили України перейдуть на військову службу за контрактом, а строкову службу замінять інтенсивною військовою підготовкою для призовників.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Глава оборонного відомства Рустем Умєров підписав відповідний Наказ про затвердження Концепції, яка визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики у сфері оборони впродовж найближчих п’яти років у воєнний та мирний час.

“Головний акцент концепції — гарантоване задоволення потреб ЗСУ в людях під час повномасштабної війни, інтеграція в євроатлантичний безпековий простір, взаємосумісність ЗСУ зі збройними силами держав-членів НАТО”, – йдеться у повідомленні.

У МО України очікують, що за результатами реалізації цієї концепції:

  • ЗСУ перейдуть на військову службу за контрактом, а на заміну строковій – проводитимуть інтенсивну військову підготовку українців призовного віку;
  • у країні функціонуватиме дієва система рекрутингу Збройних Сил професійним і вмотивованим особовим складом;
  • встановлять людиноцентричний підхід до управління кар’єрою бійців з урахуванням їхньої освіти, професійного розвитку та гендерної рівності, тобто рівні можливості як чоловіків, так і жінок у ЗСУ;
  • удосконалять електронну систему військового обліку;
  • автоматизують та оцифрують процеси управління персоналом;
  • розширять співпрацю між вишами держав-членів НАТО, ЄС та українськими;
  • запровадять ефективну та прозору система грошового забезпечення українських військових та забезпечать їх житлом;
  • вдосконалять їхнє психологічне забезпечення;
  • з’явиться нова культура взаємовідносин між командирами та підлеглими;
  • надаватимуть належні умови під час переходу від військової кар’єри до цивільного життя тих воїнів, які підлягають звільненню з військової служби.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий заклик військовозобов’язаного людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам’ятати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Будуть санкції: Умеров хоче мобілізувати чоловіків, які живуть за кордоном - Welt

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело