Непридатним і “обмеженим” приготуватися: експерт розповів про майбутні зміни процесу мобілізації

Непридатним і “обмеженим” приготуватися: експерт розповів про майбутні зміни процесу мобілізації

Завдяки єдиному електронному реєстру, в Україні, скоріше за все, будуть переглянуті критерії для “непридатних” та “обмежено придатних” громадян.

Про це ТСН розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, військкомати наразі не можуть сказати, скільки в Україні усього військовозобов’язаних, тому завдяки обліку можна дізнатися реальні цифри мобілізаційного ресурсу.

Скоріше за все, будуть переглянуті критерії непридатних та обмежено придатних. Останні можуть бути мобілізовані“, — вважає Олег Жданов, додаючи, що в Україні також можуть змінити перелік спеціальностей, які підпадають під бронювання.

У нас є багато чиновників і всі вони автоматично отримали його на своїх місцях. І лише ті, хто добровільно пішли до військкоматів, стали до лав Збройних сил. Решта продовжує працювати на своїх штатних місцях“, – підкреслив експерт, який наголосив, що оптимізація штатної структури дасть певну кількість людей, з яких буде знята бронь і яких можна буде мобілізувати.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Ухилянтам готують рекордні штрафи: про які суми йдеться

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело