Скільки повинен тривати медогляд військовозобов’язаних для служби: в МОЗ надали роз’яснення

Скільки повинен тривати медогляд військовозобов’язаних для служби: в МОЗ надали роз’яснення

МОЗ та НСЗУ оновили специфікації та умови закупівель медпослуг за пакетом “Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки”. Згідно з ними граничні строки проведення медоглядів військовозобов’язаних мають становити не більше 4 днів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

“Зміни передбачають встановлення граничних строків проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних, а саме: проведення медичних оглядів щодо придатності до військової служби — не більше як 4 робочі дні; проведення лабораторних досліджень — не більш як 3 робочі дні; проведення інструментальних досліджень — не більш як 3 робочі дні”, – йдеться у повідомленні.

В МОЗ зазначили, що голови обласних військових адміністрацій, керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й працівники закладів охорони здоров’я повинні дотримуватися вказаних строків. Також вони повинні організувати раціональні маршрути проходження ВЛК і контролювати, щоб військовозобов’язані проходили медогляди за окремою чергою.

Читайте також  На Київщині жінка найняла кілера для коханки чоловіка: фото 18+

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело