Україну накриють дощі з грозами: прогноз синоптика до кінця жовтня

Україну накриють дощі з грозами: прогноз синоптика до кінця жовтня

Після теплих вихідних в Україну прийдеться трохи нестабільна погода з дощами та місцями з грозами.

Про це повідомив Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, метеоролог.

Згідно з прогнозом, активне надходження повітряних мас із південної Європи забезпечить високий температурний фон у регіонах увесь тиждень. Вищі характеристики зазвичай очікуються у південних, центральних та місцями у західних областях України. Переміщення атмосферних фронтів та баричних улоговин призведе до випадання дощів різної інтенсивності. Вночі та вранці варто чекати тумани, особливо в Центрі, західних та південних регіонах.

У понеділок у північних областях та північному сході пройдуть невеликі дощі, місцями можливі грози.

“Вітер західної чверті, 7-12 м/с, у північних областях вранці та вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +7…+12°С, вдень +13…+18°С. У південних, центральних та східних регіонах вночі +11…+16°С, вдень +21…+26°С, у Криму до +28°С”,- прогнозує синоптик.

24 жовтня, переважно без опадів, вночі та вранці на Півночі Лівобережжя варто чекати на невеликі опади. Вітер північно-західний, у західних областях південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі у північних та західних областях +4…+9°С, у південній половині та на сході +9…+14°С. Вдень максимальна температура досягне +10…+15°С, у західних та південних регіонах +15…+20°С.

У середині тижня температура повітря вночі у західних та південних областях +9…+14°С, на решті території +3…+8°С. Денна температура коливатиметься в межах +8…+13°С, на півдні +15…+20°С.

26 жовтня у країні прогнозується волога нестійка погода з дощами, на Лівобережжі опади будуть значними, на крайній півночі можливий мокрий сніг. Вітер хмарно з проясненнями, 3-8 м/с. Температура повітря вночі від 0°С на крайній півночі країни до +16°С на Одещині та Криму. Вдень від +3°С на півночі країни до +20°С у Криму.

Читайте також  Головний санітарний лікар України допустив повернення жорсткого карантину вже за два тижні

В останній робочий день вночі у північних та східних регіонах синоптик прогнозує дощ, місцями з мокрим снігом. Вдень та ввечері у західних, південних, а також у Черкаській та Київській областях пройдуть дощі, значні. На Одещині та в Криму можуть пройти грози. Вітер південно-східної чверті 7-12 м/с. Нічна температура +3…+8°С, денна +7…+12°С, на півдні +13…+18°С.

У суботу у більшості областей утримається дощова погода, на Лівобережжі місцями сильні опади. Вітер переважно західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +5…+10°С, вдень +10…+15°С, у західних та південних областях +14…+19°С. У неділю, вночі без істотних опадів, удень у західних та південних регіонах очікуються короткочасні дощі, місцями грози. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +7…+12°С, вдень +13…+18°С.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело