Науковці назвали «нешкідливий» провісник серйозних захворювань

Науковці назвали «нешкідливий» провісник серйозних захворювань 

Симптом може свідчити про захворювання артеріальних судин нижніх і верхніх кінцівок

Такий «нешкідливий» симптом, як часте оніміння рук або ніг, може бути передвісником серйозних захворювань. Про це розповіла лікар-терапевт Ірина Єськова.

Зокрема, серед хвороб, показником яких він є, експерт назвала цукровий діабет, розсіяний склероз і ревматоїдний артрит. За її словами, в таких випадках розвивається нейропатія, при якій страждають нервові корінці у верхніх та нижніх кінцівках.

Крім того, оніміння може свідчити про захворювання артеріальних судин нижніх і верхніх кінцівок – розвиток облітеруючого ендартеріїту або хвороби Рейно. «При виході на холод пальці стають синіми. Якщо не лікувати, може розвинутися гангрена», – попередила Єськов.

Лікар уточнила, що нерідко оніміння розвивається у людей, чий рід діяльності пов’язаний з навантаженням на кисті, а також може бути викликано захворюваннями хребта – міжхребцевою грижею, остеохондрозом, звуженням спинномозкового каналу, пухлинами, – і отруєнням солями важких металів.

Британські лікарі прийшли до висновку, що нетравлення шлунку і гіркота в роті можуть стати симптомом раку підшлункової залози. Так, на онкологічне новоутворення вказує загальний дискомфорт в області живота, що поширюється аж до спини. Крім того, у людей, які страждають на це захворювання, спостерігається нетравлення шлунку, пекучий біль у грудях і гіркий присмак у роті.
Нагадаємо, вчені пояснили проблеми з мозком у хворих на Covid-19.

До слова, вчені Університету Хіросіми в Японії з’ясували, що вітамін В6 полегшує цитокіновий удар у пацієнтів з важкою формою коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що хворі на коронавірус можуть різко відчути погіршення стану і навіть померти за через пошкодження легенів, мозку чи печінки, ймовірною причиною чого вважають цитокіновий шторм, коли імунна система занадто сильно і нерозбірливо реагує на інфекцію.

Читайте також  Магнітна буря сьогодні накриє Землю: як вберегтися від головного болю

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що він стурбований появою в ЗМІ різних країн повідомлень про виявлений у дітей загадковий синдром, і закликав лікарів звернути увагу на цю проблему.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело