“Україну накриє потужний мороз прямо завтра, грандіозний снігопад засипле ці області”: синоптики про дощ і холод

“Україну накриє потужний мороз прямо завтра, грандіозний снігопад засипле ці області”: синоптики про дощ і холод

Синоптики сказали україням, коли варто готуватися до чергової порції холодної погоди, дощів і снігу. Експерти роз’яснили, в яких саме областях слід чекати на справді холодні та масштабні опади.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталія Птуха повідомила, що із завтрашнього дня розпочинається період інтенсивних опадів, і він точно продовжиться до кінця тижня.

“Наступну порцію опадів очікуємо вдень 19 жовтня. Розпочнуться вони на Закарпатті та в Карпатах — там пройде невеликий дощ. Це вже буде атмосферний фронт, який з південного заходу буде входити на територію України. 20−21 жовтня він спричинить у нас дощ, а у північній частині навіть дощ із мокрим снігом. Хоча мокрий сніг ще під питанням, але ймовірність його залишається.

Якщо з півночі на нашу територію надійде більш холодна повітряна маса, тоді по північній частині території України може бути і мокрий сніг. Імовірність мокрого снігу для північного сходу — Сумщини, Чернігівщини. Надалі снігу не передбачається у жовтні за розрахунками на сьогодні. Якщо все ж таки переважатиме тепло з півдня, відповідно, буде лише дощ.

На останню декаду жовтня є тенденція до того, що більш спокійна буде погода, хоча опади не виключені. Але якщо вони й будуть, то інтенсивність вже буде меншою у порівнянні з 20−21 жовтня. І температурні показники знову можуть підвищитися. Звичайно, значним це підвищення не буде, адже осінь в повному розпалі. Поки складно говорити на скільки саме, тому що якраз відбувається перехідний період, перебудова атмосферних процесів на вже зимові, наближається холодний період. Тож у цей час синоптичні процеси доволі такі динамічні, тут майже щодня прогноз змінюється”.

Читайте також  Вдова Вороненкова змінилася до невпізнання (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело