“Розкрились факти щодо курсу валют, долар на порозі фатального стрибка?”: фахівці про те, коли бігти в обмінники, щоб не втратити все

“Розкрились факти щодо курсу валют, долар на порозі фатального стрибка?”: фахівці про те, коли бігти в обмінники, щоб не втратити все

Керівники українських підприємств очікують на середнє значення обмінного курсу через 12 місяців на рівні 40,00 грн/долар. Девальваційні настрої бізнесу покращилися, хоча деякі українці все одно перебувають в постійному очікуванні фатального для їхніх фінансових справ стрибка курсу валют.

Як інформує “finance.ua”, про покращення свідчить звіт «Ділові очікування підприємств України» від Національного банку за III квартал 2023 року. При цьому II кварталі 2023 року бізнес очікував на курс 40,43 грн/долар, I кварталі – 42,18 грн/долар, у IV кварталі 2022 року — 42,59 грн/долар.

Зросла частка респондентів, які очікують, що в наступні 12 місяців обмінний курс національної валюти не перевищить 40,00 грн/долар, — 56,5% (у ІІ кварталі 2023 року — 44,3%).

Квартальне опитування проводилося з 31 липня до 29 серпня 2023 року. В опитуванні взяли участь 652 підприємства із 21 регіону країни (без урахування тимчасово окупованої території Криму, а також Донецької, Луганської та Херсонської областей).

Результати опитувань відображають лише думку респондентів — керівників підприємств, а не оцінки Національного банку України.

Читайте також  Який курс валют сьогодні? Скільки коштують долар, євро та злотий деталі тут...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело