“ПриватБанк повернуть мені”: Коломойський зробив гучну заяву. Намагається привернути увагу!

Колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський впевнений, що скоро поверне собі цей банк.

“Міжнародний валютний фонд знає, що ПриватБанк буде повернуто (мені) найближчим часом”.

Керівник Офісу Президента, у свою чергу, заявив, що Коломойський просто намагається привернути до себе увагу.

Нагадаємо, що Уряд країни 18 грудня 2016 року, посилаючись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку і влив у його капітал понад 155 млрд грн.

“З моменту передачі, власником 100% акцій банку є держава в особі Міністерства фінансів України. Такий результат є наслідком скоординованих дій Міністерства фінансів України, Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України, Національного депозитарію, Укргазбанку, Укрексімбанку”, – йдеться в прес-релізі.

Всі необхідні процедури були проведені протягом 72 годин: сформовані резерви під активні операції, здійснена додаткова емісія акцій і забезпечено їх розміщення, внесені зміни до статуту банку, сформований перехідний баланс, проведені всі необхідні процедури для продажу акцій і зміни власників банку.

“Оскільки капітал ПриватБанку набув негативного значення, Фонд гарантування, відповідно до Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, продав акції цього банку Міністерству фінансів в повному обсязі за одну гривню”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також  У мене немає претензій: Зеленський прокоментував вимоги про відставку скандального міністра

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело