Дають гроші на зиму: для українців, які виїхали за кордон, озвучили важливу новину

Дають гроші на зиму: для українців, які виїхали за кордон, озвучили важливу новину

Українці, які виїхали за кордон, мають змогу отримати грошову допомогу. Але стосується це тільки тих, хто наразі знаходиться в Польщі. До того ж є кілька важливих умов.

Наразі фондом «Diakonie Katastrophenhilfe» у співпраці з «Diakonia Polska» реалізовується програма грошової допомоги на зиму. Фінансову підтримку здійснює товариство гумдопомоги з Німеччини.

Це вже третя фаза допомоги:

перша завершилась на початку цього року,
друга мала часовий період із березня по липень,
третя фаза допомоги саме стартувала.

Наразі відомо, що взяти участь у програмі можуть українці, які виїхали за кордон після початку повномасштабної війни. Обов’язковою умовою так званої зимової кампанії з підтримки є відсутність допомоги зі сторони ряду інших організацій, в тому числі від Організації об’єднаних націй. Водночас польські соцвиплати не впливають на можливість подати заявку на кошти.

Є перелік документів, які повинен мати біженець. Це PESEL UKR безпосередньо у заявника та членів родини; документ, в якому показана дата в’їзду в Польщу; якщо особа має проблеми зі здоров’ям, то довідку, яка це підтверджує.

Два дуже важливі моменти:

програма має кількісне обмеження (допомогу нададуть орієнтовно одній тисячі осіб),
зареєструватися на отримання зимової допомоги від Diakonie Katastrophenhilfe можуть тільки бенефіціари програми.

Для того, щоб перейти до етапу реєстрації, потенційним отримувачам грошей повинне прийти СМС із запрошенням. І тільки після цього стане можливим заповнити анкету.

Щодо суми допомоги, то вона складає 1 тисячу злотих на людину, але не більше 3 тисяч на сім’ю (це в межах 25 тисяч гривень).

Читайте також  На пенсію – без стажу: на яку допомогу можуть претендувати українці (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело