Ці зміни відкладали, але тепер вже точно запускають: що запроваджують з 1 грудня

Ці зміни відкладали, але тепер вже точно запускають: що запроваджують з 1 грудня

Україна готується до запровадження порядку повідомлення відомостей про кінцевих бенефіціарних власників.

Певні нововведення в цьому сегменті мали бути впроваджені раніше, але їх відкладали. Втім, як зазначається на сайті Міністерства юстиції України, тепер вже точно їх запускають і визначеною датою значиться 1 грудня.

У тексті повідомлення мінюсту йдеться, що на початок зими відкладено:

  • впровадження Порядку повідомлення держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про виявлення розбіжностей між отриманими суб’єктом первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки та розміщеними в ЄДР відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи,
  • порядку передачі держателем ЄДР інформації про розбіжності між відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи, отриманими суб’єктом первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки юридичної особи, та відповідними відомостями, розміщеними в зазначеному реєстрі, та про суб’єкта первинного фінансового моніторингу, яким виявлено такі розбіжності, до спеціально уповноваженого органу.

Таким чином, штрафів у жовтні за недостовірну інформацію про кінцевих вигодонабувачів бізнесу не буде. Запровадять їх не скоріше, ніж на початку зими.

Читайте також  Чи світять призовникам тюремні терміни та "космічні" штрафи за відмову від ВЛК

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело