Часу залишилося не так багато: пенсіонерів попередили, що можуть втратити виплати

Часу залишилося не так багато: пенсіонерів попередили, що можуть втратити виплати

Українцям за кордоном назвали дату до якої необхідно пройти процедуру

Повномасштабне вторгнення змусило чимало українців покинути свої домівки та шукати прихистку за кордоном. Серед них є і люди, які отримують пенсійні виплати.

У зв’язку з цим, влада України ввела процедуру, яка повинна контролювати виплати. З недавніх пір, пенсіонери України, які наразі знаходяться в інших країнах мають пройти процедуру фізичної ідентифікації. Зробити це потрібно до 31 грудня цього року. Перевірка потрібна для того, щоб Пенсійний Фонд продовжив виплачувати пенсію.

Ті пенсіонери, які фізично не можуть приїхати в Україну, можуть пройти цю ідентифікацію онлайн такими способами:

  • Через сервіс “Дія.Підпис”, який знаходитися на офіційному сайті Пенсійного Фонду України;
  • Через консульську установу в іншій країні. Ця послуга доступна лише у разі, якщо громадянин засвідчив місце свого проживання в іншій країні. Необхідно звернутися до відомства, де консульська посадова особа засвідчить ваше нинішнє місце проживання.

Проходження цієї процедури відбувається відповідно до законопроєкту №9453, який був ухвалений ВРУ в першому читанні. Згідно з ним, підставою для скасування пенсійної виплати буде відсутність фізичної ідентифікації. В обов’язковому порядку дану процедуру потрібно проходити громадянам, для яких виплати були призупинені.

Пенсіонери, які раніше отримували свою пенсію готівкою, можуть отримати її через “Укрпошту”. Наприклад, у Польщі можна отримати через цей сервіс лише написавши заяву. Це можна зробити через офіційний сайт пошти, там є спеціальна електронна форма. Цей варіант підходить для пенсіонерів, які отримували виплату готівкою.

Тож особисто для проходження ідентифікації в Україну їхати не треба, якщо немає на це змоги. Достатньо просто заповнити електронну форму на сайті Пенсійного фонду і виплати не будуть втрачені.

Читайте також  Обніміться, що ви робите! Кравчук зробив емоційну заяву

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело