У вас був час: хто тепер заплатить за комуналку втричі більше

У вас був час: хто тепер заплатить за комуналку втричі більше

Через невчасну повірку лічильників води та світла, а платіжки розраховуватимуть по-новому.

Через великі черги на повірки, споживачі світла, гарячої та холодної води будуть платити у три рази дорожче.

Понад рік повірки лічильників не проводилися через введений військовий стан. Зараз на підприєствах не встигають перевіряти прилади, а з лічильників утворюються величезні черги. Проте це не найбільша проблема. Про те чим загрожує несвоєчасна повірка лічильників води, світла пише “BIG KYIV”.

До “Київтеплоенерго” мешканці столиці на повірки здали 130 тисяч лічильників, з них зараз перевірено лише 30 тисяч. Така кількість пристроїв пов’язана з тим, що процедуру не проводили понад рік.

За словами голови спілки споживачів комунальних послуг, Олега Попенка це приводить до того, що громадяни платять в два-три рази більше. Адже при відсутності лічильника, розрахунок проводять за спеціальною формулою.

В черзі лічильників “Київводоканалу” приладів не менше. За словами головного інженера розрахункового департаменту Євгена Шкадро загальна кількість неповірених лічильників – близько 300 тисяч. З них 140 тисяч для гарячого водопостачання, а 160 – холодного.

Подібна проблема з’явилася після того, як Кабінет міністрів після року перерви зобов’язав виконати перевірку у короткий строк. Для повірки потрібно надати пристрої, строк експлуатації яких перевищує 4 роки. Під кінець минулого опалювального сезону перевірка була повернута. В результаті лічильників назбиралося занадто багато, а підприємства з ними просто не справляються.

Через це компанії по всій країні подають звернення до Кабміну, щоб збільшити строки перевірки. Тільки так споживачі будуть платити менше, а підприємства встигнуть виконати процедуру. Окрім лічильників, які вже знаходяться на повірці, скоро буде нова хвиля – є багато приладів, строк яких більше ніж 4 роки.

Читайте також  Принц Саудівської Аравії став жeртвoю масштабної земельної афери в Україні

Але попри масові звернення підприємств, влада повідомляє, що змін у строках проведення перевірки не передбачається.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело