Міністр повинен отримувати 200 тисяч гривень – Милованов

Екс-міністр економіки Тимофій Милованов вважає, що міністри повинні отримувати по 200 тисяч грн на місяць, а керівники підприємств від 500 тис. до 1 млн грн.

Як написав він на своїй сторінці в Facebook, навіть тимчасове зниження окладів призведе до звільнень компетентних і чесних людей з держслужби.

“Нормальні люди образяться і просто звільняться. А залишаться ті, хто заробляє на корупції і для кого офіційна зарплата не важлива. Ті, хто заробляють великі суми на схемах і крадіжках у держави. Тобто у нас з вами. Ще залишаться ті, хто не можуть знайти собі ніякої роботи в приватному секторі. це некомпетентні люди, чия користь на державній службі дуже сумнівна. І, нарешті, залишаться ті, кому будуть доплачувати в конвертах. А це означає, що вони будуть працювати не на нас з вами – платників податків, а на конкрентних бізнесменів і політиків”, – пояснив Милованов.

Він також відповів на критику про те, що нібито чиновникам нема за що платити, оскільки спочатку вони повинні показати результат.

“Багато хто скаже – чиновникам нема за що платити. Вони і так некомпетентні і все крадуть. Нехай спочатку навчаться працювати, розвинуть економіку, вичистять корупцію, зроблять “город-сад”, і тоді… Але так не працює. Ми хочемо, щоб державою керували топові професіонали. Вони не студенти без досвіду, яких потрібно ставити на випробувальний термін. Вони знають свою ринкову ціну і у них багато інших варіантів на ринку”, – написав екс-міністр.

Милованов також пояснив, чому держчиновники не повинні працювати безкоштовно.

“Поставте себе на місце людини, якій пропонують таке. Ви б погодилися? На ентузіазмі, ненадовго – можливо. Але постійно так не працює. Суспільство, яке не готове платити високі зарплати держслужбовцям, не повинно дивуватися, що держава слабка і загрузла в корупції. Суспільство, яке вибирає популізм, а не компетентність, не зможе стати успішним і багатим. Суспільство, яке заощаджує на держслужбі, економить на своєму розвитку і боротьбі з системою”, – сказано в повідомленні.

Читайте також  Узгодили дату обміну полоненими між Україною та РФ: перші деталі

Милованов також опублікував перелік ринкових (на його думку) зарплат:

200 тис. для міністра,

150 тис. для заступників,

100 тис. для глав департаментів в міністерствах,

100-500 тис. для наглядових рад,

100 тис. – 1 млн для керівників держпідприємств.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело