Загальна мобілізація: працівники ТЦК перейшли до відверто протизаконних методів роздачі повісток, що потрібно знати

Загальна мобілізація: працівники ТЦК перейшли до відверто протизаконних методів роздачі повісток, що потрібно знати

Військкоми продовжують роздавати повістки з порушенням закону
Загальна мобілізація продовжується, і деякі військкоми незаконно зупиняють авто для перевірки документів та вручення водіям повісток.

У Мережу виклали відео, на якому співробітники ТЦК просто стали посеред дороги і почали зупиняти машини, незважаючи на порушення закону.

На кадрах представники ТЦК на позашляховику Hyundai із номерним знаком “0636 Н5” зупинилися біля дороги та почали перевіряти авто. На запитання автора відео про те, чому вони це роблять, військові послалися на ч.2 ст. 114 КК України.

Чоловік у свою чергу повідомив військкомам, що вони не мають права зупиняти автомобілі без поліції.

Можна побачити, як співробітник ТЦК зупинив автомобіль і зажадав у водія документів, при цьому його колеги блокували рух машини. Чоловік із камерою спробував роз’яснити водієві його права, але військом ударив по мобільному телефону для припинення зйомки.

Варто зазначити, що, згідно зі ст.19 Конституції України органи державної влади, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ЗУ “Про Дорожній рух”, Правил Дорожнього руху, Положення “Про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки”, представники ТЦК не мають повноважень зупиняти автомобілі, перевіряти у водіїв документи, а водії у свою чергу не зобов’язані зупинятися та надавати документи для перевірки.

Читайте також  Це незаконно: українцям розповіли, у яких випадках можна відмовитись від отримання повістки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело