Призовуть усіх? В Україні планують переглянути перелік придатних до військової служби

Призовуть усіх? В Україні планують переглянути перелік придатних до військової служби

Як заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін, у МОЗ України мають намір переробити спільно з Міноборони перелік придатних до військової служби.

Приміром, за його словами, уже є розуміння, що ВІЛ-інфекція є абсолютно контрольованим інфекційним захворюванням. Це означає, що людина, яка має доступ до антиретровірусної терапії і може в тилу забезпечувати функцію захисту, допомоги, так само може перебувати в ЗСУ.

Кузін зауважив, що те саме стосується клінічно вилікуваного туберкульозу, коли пацієнт після перенесеного туберкульозу повертається до свого нормального життя.

“Тому такі випадки нещодавнім наказом були віднесені до такої категорії, коли придатність визначається індивідуально”, – сказав Кузін.

За словами чиновника МОЗ, по суті такі люди можуть бути в тилу, забезпечувати якусь підтримку, але на передовій вони не можуть бути, тому що там може не бути фізичного доступу до тих чи інших ліків.

“Тому я думаю, що ця дискусія буде продовжуватися, тому що ми так само отримуємо певну кількість запитів, і від Омбудсмена також. І всі ці запити будемо опрацьовувати”, – сказав Кузін.

Читайте також  Чоловіку пришили пеніс через добу після самоушкодження: все працює

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело