В Естонії 17 українських заробітчан порушили режим самоізоляції

Естонські правоохоронці заявляють, що підозрюють 17 українських заробітчан в порушенні режиму самоізоляції.


В ході проведеної Департаментом здоров’я та Департаментом поліції і прикордонної охорони спільної перевірки з’ясувалося, що українці, які прилетіли 21 липня спецрейсом до Естонії, 46 разів порушили правила самоізоляції, пише Уніан, посилаючись на портал ERR.

Міністр внутрішніх справ Март Хельме вважає, що порушники правил самоізоляції та їх роботодавці повинні бути покарані за всією суворістю закону. Умовою в’їзду українців в Естонію був обов’язок роботодавця організувати їх самоізоляцію, нагадали в пресслужбі МВС республіки.

Однак, у ході перевірки з’ясувалося, що правила самоізоляції в різному вигляді були порушені 46 разів. У тому числі були обґрунтовані підозри, що 17 осіб, яким слід було перебувати в самоізоляції, працювали.

“Це безвідповідальна поведінка, оскільки вона може принести підприємствам і всьому народу серйозної шкоди, якщо ми почнемо знову вводити обмеження. COVID-19 знову піднімає голову, і ми повинні робити все, щоб зменшити його поширення. Тому порушників правил самоізоляції слід притягнути до відповідальності”, – прокоментував глава МВС.

Щодо прибулих до Естонії іноземців Департамент поліції і прикордонної охорони за порушення правил самоізоляції може застосувати різні санкції.

“Можна вислати іноземця з Естонії, покарати роботодавця штрафом до €32 тисяч або почати кримінальну справу за поширення інфекційних хвороб. Держава не повинна толерантно ставитися до подібних порушень і безвідповідальної поведінки”, – підкреслив Хельме.

Читайте також  Володимир Гройсман пообіцяв повернути заробітчан до України

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело