Економісти дали несподіваний прогноз, яким буде курс долара в жовтні 2023 року

Економісти дали прогноз, яким буде курс долара в жовтні 2023 року

Про курс долара на жовтень 2023 року розповіли експерти. Вони переконані, що суттєвих змін не варто очікувати. Коливання якщо і будуть, то не сильними.

На курс долара в жовтні впливатиме ряд факторів. Про це кажуть експерти фінансового ринку. Але поки всі фактори вказують на те, що якихось різких змін не передбачається.

Тарас Лєсовий, який є начальником департаменту казначейства «Глобус Банку», прогнозує курс в межах від 37,50 грн до 40 грн за долар. Але найголовнішою зміною, яка може статись у жовтні, є питання повернення Нацбанком до так званого плаваючого курсу валют. Якщо така подія відбудеться, то ринок відреагує миттєво. За таких умов курс може зрости орієнтовно на 5%, але надалі повернеться у вищезазначений валютний коридор.

Своєю чергою економіст Володимир Дубровський зазначив, що суттєвої зміни курсу долара в жовтні 2023 року не повинною бути. Коливання можуть бути хіба що на плюс-мінус десяток копійок. Наразі західні країни підтримують Україну, а це є вагомим фактором задля утримання курсу на стабільному рівні.

Варто нагадати, що офіційний курс долара в Україні від Нацбанку є незмінним і складає 36,56 грн за дол. Водночас в обмінниках його продають за 38,25 грн, а купують за 38,12 грн за дол.

Читайте також  Стало відомо яку зарплату отримав Зеленський у липні. Ось як має бути

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело