ЄС посилює правила в’їзду для українців

ЄС посилює правила в’їзду для українців

Зміни в перетині кордону почнуть діяти з початку 2024 року

З початку наступного року, Європейський союз запроваджує більш жорсткі правила в’їзду для громадян України та інших країн, з якими діє безвізовий режим.

Зміни полягають в тому, що для того аби перетнути кордон необхідно буде отримати спеціальний дозвіл ETIAS та заплатити збір в розмірі 7 євро. Про це повідомили на сайті ЄС.

Спеціальний дозвіл ETIAS буде введений для того аби контролювати хто в’їжджає в країни ЄС. Це зроблено для того, щоб забезпечити безпеку всередині країн.

Отримання дозволу ETIAS

Заповнити анкету на отримання документа можна на офіційному порталі. Зазвичай ця процедура виконується дуже швидко, але бувають випадки, коли це займе чимало часу. Обробка заявки триває 3-5 хвилин, але треба бути готовим зачекати й більше. Рішення стосовно надання спец документа надходить приблизно через 4 дні.

Однак, інколи потрібні додаткові дані або особиста співбесіда, тоді цей час збільшується до двох тижнів або аж до місяця.

Отриманий дозвіл на перетин кордону дійсний протягом трьох років та може бути використаний для в’їзду в будь-яку країну учасницю Європейського союзу. Дозвіл буде дійсним, якщо всі дані в ньому та паспорті громадянина будуть сходитися.

Окрім спеціального дозволу, при перетині кордону з країнами ЄС, необхідно буде заплатити і 7 євро. Ці правила почнуть діяти з початком нового 2024 року.

Читайте також  Меркель пообіцяла Порошенкові сприяти безвізу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело