Унаслідок нового небезпечного TikTok-челенджу помер підліток: як уберегти життя та здоров’я дітей

Унаслідок нового небезпечного TikTok-челенджу помер підліток: як уберегти життя та здоров’я дітей

У мережі шириться новий TikTok-челендж, учасники якого куштують надто гострі чипси, не запиваючи їх водою максимально довгий час. Уже зафіксовано першу жертву, що виконала небезпечне завдання і внаслідок цього померла. Це 14-річний хлопець з США. Що відомо про челендж та як батьки можуть вберегти дітей, розповідає РБК-Україна.

Подробиці небезпечного челенджу
Як повідомили фахівці Центру громадського здоров’я, хлопець прийняв виклик One Chip Challenge і з’їв чипсу з тортильї, приправлену двома найгострішим перцями у світі – “Кароліна Ріпер” і “Нага Вайпер”.

Чипса Paqui продається в коробці у формі труни, на якій намальований червоний черепом. Після вживання цього продукту люди вже отримували ураження артерій чи стравоходу, скаржилися на жахливі болі в животі та сильний жар по всьому тілу. А тепер зафіксований і летальний наслідок.

Науковці медичного центру Університету Міссісіпі ще в 2020 році описали можливі ускладнення внаслідок перцю “Кароліна Ріпер”. Згідно досліджень, через два дні після вживання гострої чипси хлопець переніс інсульт мозочка.

Виробник гострих чипсів заявив на своєму сайті, що продукт призначений лише для дорослих, а також запевнив, що вилучає продукт з торгівельних мереж.

Як вберегти дітей
Батьки мають знати, що соцмережі та спілкування в інтернеті відіграють важливу роль у формуванні особистості підлітка. При цьому важливо усвідомлювати, що далеко не всі челеджі у TikTok безпечні для здоров’я та життя. Тому потрібно розмовляти з дітьми й розповідати про правила безпеки в соцмережах.

Дізнавшись, що дитина хоче брати участь у челенджі, потрібно розібратись, чи безпечний він. У разі ризиків слід детально пояснити дитині можливі наслідки і відмовити від участі. До цього можна залучити інших дорослих, адже часто підлітки не слухають власних батьків.

Читайте також  Жінки загинули страшною смертю: дві пасажирки випали з автобуса одразу під колеса фури..

Ознаки небезпечного челенджу:

дитина боїться про нього відкрито говорити;
поведінка дитини змінюється;
челендж прямо закликає до небезпечних дій;
челендж залучає до взаємодії з людьми, особистість яких складно встановити.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело